Evenimente


Zilele Colegiului Tehnic "Ion Borcea" Buhuşi
12 – 15 mai 2011

Manifestările sunt organizate în parteneriat cu:Comisia de organizare:SponsoriPuteţi descăca proiectul aici. De asemenea puteti vizualiza pliantul aici.


50 de ani de ...

Absolventii buhuseni ai promotiei 1960 si-au dat intalnire la Colegiul “ Ion Borcea” Buhusi, sambata, 25 septembrie. Va fi o reintalnire de vis. Unii nu s-au mai revazut de 50 de ani… Ing. Constantin Tesinschi, seful de promoter, impreuna cu alti colegi, a lucrat cateva luni de zile la acest proiect al revederii. Pe o placa de marmura pe care déjà absolventii au asezat-o pe frontspiciul cladirii liceului au scrius “Omagiu scolii si dascalilor ei”. Un gest minunat… Si-au anuntat prezenta vreo 25 deabsolventi. Vor veni unii care locuiesc, de mai mult timp, in Israel. Vor fi multe surprise din partea elevilor coordonati de prof. Andreea Cojocariu si Mihaela Corbu, din partea asociatiilor Renasterea si Prolyceum. Filme retro, diploma, flori, daruri… Din pacate, foarte multi dintre profesorii celor care vor veni la intalnire au trecut in marea eternitate. Fosta diriginta, prof. Eugenia Radu, s-a stins din viata in urma cu foarte putin timp. Alti profesori sunt foarte bolnavi si vor lipsi. Sigur va fi present prof. Eugen Pintescu pe care va striga catalogul: Balan Neonila, Balter Joseph, Bejan Maria, Boatca Emilia, Cristea Bogdan, Tisinschi C… Din pacate si zece dintre cei 36 de absolventi au trecut raul Styx.
"Am fost o promotie de exceptie, spune ing, Constatnti Tesinschi. Faptul ca petru dintre colegii nostril vin la aceasta intalnire tocmai din Israel, "Tradeaza" multe despre prietenia noastra, despre spiritual acelor vremuri.". Sambata va si o sarbatore a targului Buhusi, a tuturor celor care mai respecta inca scoala… Va fi o reintalnire cu adolescent, cu inocenta, cu inceputurile...
Ion Fercu


Zilele Colegiului Tehnic "Ion Borcea" Buhuşi
19 – 23 mai 2010

Manifestările sunt organizate în parteneriat cu:Comisia de organizare:SponsoriPuteţi descăca programul festivităţilor aici


Competitie de dezbateri

In intervalul 12-14 martie 2010, 4 echipe (12 elevi) de la Clubul “Neuron” de Dezbateri Academice (C.T. “Ion Borcea”) vor participa la Competitia de Dezbateri “Karl Popper” (OPEN) de la Sfantu Gheroghe , Covasna.

Tema pusa in discutie este “Obligativitatea voluntariatului pentru terminarea liceului”.

La competitive vor participa peste 50 de echipe din toata tara, de niveluri diferite de pregatire.

Echipele noastre sunt:
Echipa I:
-Silvia Neagu;
-Cristina Rusu;
-Cristina Dochia;
Echipa II:
-Iulia Mocanu;
-Vicki Chitigoi;
-Georgiana Sarban;
Echipa III:
-Cristian Badita;
-Tudor Catz;
-Bristena Vranceanu;
Echipa IV:
-Beatrice Munteanu;
-Karina Balas;
-Ioana Muntinanu;


Liceenii buhuşeni au oaspeţi britanici, danezi şi germani

       Liceenii buhuşeni şi profesorii lor au început să lucreze la accesarea unui proiect educaţional multinaţional, Comenius, pe tema educaţiei antreprenoriale. Partenerii de proiect vor fi profesori şi elevi de la instituţii similare din Danemarca, Germania, Marea Britanie, Olanda, Lituania, Turcia, Franţa. Pe 18 ianuarie sunt aşteptaţi la Buhuşi profesorii Lise Rasmussen şi Lone Staerke de la Skive Handelsskole-Danemarca, prof. Klaus Beermann, de la Kaufmannische Schulen Tecklenburger Land – Berufskolleg des Steinfurt, Ibbenburen-Germania, şi prof. Mark Rossi, de la Northumberland Colegge, Ashington-Marea Britanie. Aceştia, împreună cu o echipă de profesori buhuşeni din care nu vor lipsi Oana Andrei, Andreea Cojocaru şi Daniela Pascariu, vor lucra la proiect in perioada 18-22 ianuarie. la elaborarea proiectului amintit. Deja, liceenii şi profesorii buhuşeni au început să se iniţieze şi în tainele limbii daneze şi olandeze, unele materiale pentru portofoliile oaspeţilor fiind redactate şi în aceste limbi . „Învăţăceii” au profesori de lux, dintre care îi remarcăm pe olandezul Andrei Muit, preşedintele Betaniei, şi buhuşeanca Gabriela Ţârdea, care îşi pregăteşte un doctorat în Danemarca şi Finlanda. Printre surprizele pregătite de buhuşeni pentru oaspeţi se numără şi o excursie de o zi la mănăstirile din Moldova. Cum prietenii se cunosc la vremuri de criză, Consiliul Local, firma Cosmy şi asociaţia Prolyceum Buhuşi vor sprijini toate activităţile educative specifice acestui proiect.
Ion Fercu