Viaţa culturală


Concursul Naţional al Filmului de Comedie pentru Elevi "Martzobossul de Aur", Ediţia a IV-a 2011

În noiembrie 2010 se desfăşoară acţiuni de promovare a Concursului Naţional al Filmului de Comedie " Martzobossul de Aur" - ediţia a IV-a – cuprinzând:
- Asigurarea partenerilor;
- Reactualizarea blog-ului;
- Completarea Formularului de Aplicaţie pentru înscrierea în Calendarul activităţilor Educative 2011 emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Responsabili:prof. Pascariu Daniela,
prof. Botezatu Neculai, director educativ,
Corbu Mihaela, bibliotecar
Citeste Regulamentul


Concursul Naţional al Filmului de Comedie pentru Elevi "Martzobossul de Aur", Ediţia a III-a 2010

Proiectul "Educaţia prin arte vizuale", cu tema: Concursul Naţional al Filmului de Comedie "Martzobossul de Aur", îşi propune un exerciţiu de comunicare vizuală. Acest proiect reprezintă singura activitate de acest fel, la nivel naţional. Impactul primei ediţii a fost impresionant. Se resimt încă ecourile primei manifestări. Din ce în ce mai multe instituţii şcolare vor să se implice în realizarea acestui proiect inedit. Prin acest proiect, elevii au posibilitatea să prezinte şi să-şi promoveze creaţiile artistice în domeniul audio-vizualului, creaţii realizate prin activităţi practice, prin lucru în echipă, reuşind astfel să-şi dezvolte o serie de capacităţi cum ar fi: creativitatea, posibilitatea de autoexprimare prin imagini şi sunete, valorificarea categoriei estetice a comicului, înţelegerea corectă a aspectelor realităţii supuse unor modalităţi diferite de analiză (ironică, umoristică, sarcastică). De asemenea, se urmăreşte încurajarea spiritului de iniţiativă, abilitatea de a transmite un mesaj artistic, de a urmări corect parcursul compoziţional, de a organiza informaţiile, de a comunica opiniile, utilizând un limbaj adecvat care să reflecte tema şi să se încadreze în normele gramaticale. Important este ca elevul să nu devină un receptor pasiv, uşor de manipulat şi să-şi păstreze integritatea, funcţiile sufleteşti şi capacitatea de creaţie, corespunzând personalităţii sale. Publicul ţintă este elevul care trebuie să decodifice mesajul textului şi să-şi îmbunătaţească propriul sistem de valori.

Regulament concurs şi fişă de înscriere     Formular de aplicatie     Filmele castigatoare


Balul Bobocilor 2009

Balul bobocilor de anul acesta a fost unul cu "neuroni". Bobocii tuturor claselor s-au întrecut într-o adevărată competiţie de frumunseţe, talent şi... cultură generală. Emoţiile au fost mari, munca la fel de mare ca urmare şi ceea ce s-a văzut din public a fost reuşit. Ţinutele domnişoarelor au fost impecabile, cu rochii frumoase, elegante potrivite evenimentului. În ceea ce-i priveşte pe cavaleri au fost la înălţimea partenerelor defilând pe "podium" în toată splendoarea. Într-un cuvânt, un bal plin de culoare şi bun gust!
Vezi intreg articolul


Vom mai auzi in viitor de ei

Când citiţi “Colegiu Tehnic” vă veţi gândi probabil că suntem lipsiţi de acel spirit artistic prezent în multe alte licee. Însă câţiva dintre colegii noştri s-au gândit să vă dovedească exact opusul . Unii dintre ei sunt încă amatori , alţii parcurg deja o cale spre a deveni profesionişti ,însă un lucru este cert. Fiecare dintre aceşti elevi are foarte mult talent.
Vezi intreg articolul