Liceul Teoretic "Ion Borcea" Buhusi - Bacau
  • Promo

  Bine ati venit pe site-ul nostru!

  Proiectele educationale nationale si internationale, dar si cele de finantare, parteneriatele cu entitati morale precum BETANIA, ne-au consacrat ca spirite aflate mereu in cautarea orizonturilor care cultiva optimismul. Dintre absolventii si profesorii care au predat/predau in aceasta institutie am putea alcatui, aruncand aiurea barierele temporale, vreo trei echipe nationale de handbal feminin, o filiala a actorilor, o alta a scriitorilor, o asociatie a profesorilor univesitari, asociatii de top ale inginerilor, economistilor, managerilor sau medicilor si nu, in ultimul rand, intrucat scoala noastra este recunoscuta si ca fief national al pregatirii celor din industria textila, am putea spune ca Europa, si nu numai, cunoaste, prin absolventii care au emigrat de aici, valoarea grozava a scolii buhusene. Primim mereu din tara, dar si din Statele Unite, Canada, Italia, Germania, Israel, Marea Britanie, Spania, Franta sau Slovacia, scrisori de la fostii elevi. Acestia marturisesc mereu ca sunt mandri de faptul ca au absolvit cursurile acestei institutii care este un adevarat brand pentru cei care au respect fata de spiritualitate. Cand vin in vizita la Buhusi, al doilea lor reper, dupa familie, este fostul liceu/fosta scoala profesionala. Festivitatile de absolvire, intalnirile de promotie si balurile "bobocilor" sunt cele mai aplaudate evenimente ale targului.

  Candva, pe cand eram tanar, eram tentat sa-mi incep lectiile enuntand un gand minunat al lui Karl Popper: "Averea cea mai de pret a oamenilor sunt ideile." Astazi imi dau seama ca, in fapt, strategia didactica a profesorilor si-a asumat fericit acest gand, adolescentii si absolventii nostri fiind grozavi ambasadori ai acestui spirit aflat mereu in cautarea unei lumi mai bune. Tocmai de aceea cred in eternitatea acestei povesti de dragoste fara de sfarsit: Liceul "Ion Borcea" Buhusi...

  Prof. Ion Fercu

  Ultimele ştiri

  Informare privind gradul de vaccinare în rândul personalului angajat

  Potrivit datelor centralizate la nivelul unității de învățământ, până la data de 02.12.2021, rata de vaccinare împotriva infectării cu virusul SARS-Cov-2 a angajaților de la Liceul Teoretic „Ion Borcea” Buhuși este 68% din totalul celor 75 de angajați; s-au vaccinat 33 de cadre didactice, 5 cadre didactice auxiliare si 13 membri ai personalului nedidactic.

  Ponderea celor vaccinați, pe categorii de personal, este următoarea:

  - personal didactic de predare: 70,45%
  - personal didactic de conducere: 100%
  - personal didactic auxiliar: 62,5%
  - personal nedidactic: 61,9%
  - TOTAL: 68%  Ordin ME 3300/2021 - Scoala dupa scoala - GIMNAZIU
  VACCINARE IMPOTRIVA COVID-19

  ANUNȚ OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ

  Concurs angajare contabil/administrator financiar

  Concurs angajare secretar

  ANUNȚ inscriere an scolar 2020-2021

  Fișa de înscriere, semnată și datată, cartea de identitate și certificatul de naștere se transmit scanate în format PDF sau ca imagine pe adresa de email ionborcea@yahoo.com
  Fișa de înscriere, copii dupa C.I. și certificatul de naștere se pot transmite prin poștă, pe adresa: 605100, str. Tineretului, nr. 3. Perioada pentru înscrieri: 3-10 Iunie 2020.


  Procedură      Cerere de înscriere

  Evaluare Nationala 2020

  Fisa 2% PROLYCEUM

  Bacalaureat 2019

  Mobilitate 2019 - 2020

  Simulare 2019

  ANUNŢ - Proiect ERASMUS+ 2017-1-RO01-KA102-03670

  "Carpe diem" versus "fugit irreparabile tempus" - parada adolescenţilor 2016-2017

  Adolescenţa este vârsta aceea minunată care cuteză să ia cerurile cu asalt. Impresia aceasta mi-au lăsat-o adolescenţii buhuşeni, de la Colegiul Tehnic "Ion Borcea", care au absolvit ieri cursurile liceale. O minunată paradă a frumuseţii şi entuziasmului, dar şi a lacrimilor mereu în cumpănă, au organizat aceştia în centrul oraşului.

  Mai multe detalii aici ...

  Prevenţia traficului de fiinţe umane

  "Stay Free", generosul proiect finanţat de Asociaţia Valoare Plus Bacău i-a cucerit şi pe elevii buhuşeni. Mai multe detalii aici ...

  Opportunity funds - Romania

  EducationUSA, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti, lansează competiţia pentru programul Opportunity Funds 2017, dedicat elevilor de liceu (clasele X-XI) care au nevoie de susţinere financiară pentru a aplica la studii în Statele Unite. Fondurile nu acoperă taxele de şcolarizare şi întreţinere în SUA, ci sunt destinate facilitării procesului de aplicaţie.

  Mai multe detalii aici...

  Zilele Colegiului Tehnic "Ion Borcea" Buhuşi 26 - 28 mai 2016

  ANUNŢ IMPORTANT

  Înscrieri pentru clasa a V-a la Liceul Teoretic "Ion Borcea" Buhuşi

  Mai multe detalii aici

  Elita mondială a stilului Enshin Karate, două zile de poveste la liceenii buhuşeni

  Cocheta sală de sport a Colegiului "Ion Borcea" Buhuşi a găzduit, timp de două zile, Seminarul Internaţional al Stilului Enshin Karate.

  Colegiul buhusean va organiza cursuri gimnaziale

  Colegiul „Ion Borcea” Buhusi va avea, incepând de anul scolar viitor, conform cu H.G. nr. 18/2013 si Ordinului de ministru nr. 4193/8-VI-2015 dreptul de a organiza cursuri gimnaziale

  Parada adolescenţilor

  In data de 29 iunie 2015...

  Zilele scolii 28-30 mai 2015

  Zilele Colegiului Tehnic "Ion Borcea" Buhuşi
  28-30 mai 2015.
  Descărcaţi programul manifestărilor aici

  "Rădăcinile învăţăturii sunt amare, dar roadele ei sunt dulci." Aristotel