Liceul Teoretic "Ion Borcea" Buhusi - Bacau

Parada absolvenţilor i-a răvăşit frumos pe buhuşeni

Peste 170 de absolvenţi de liceu au organizat, la Buhuşi, o emoţionantă paradă prin care şi-au luat rămas bun de la viaţa de elev. Admirabil costumaţi, cu bannere, fluiere şi ţignale, cântând, au mărşăluit, însoţiţi de profesori, poliţişti şi jandarmi, pe străzile principale ale oraşului, primind aplauzele comunităţii. Fotografii, camere de filmat ale ziariştilor, flori, lacrimi, îmbrăţişări... A urmat ultima festivitate de premiere. Şefii de promoţie au rostit discursuri admirabile.

Cosmina-Ioana Teslaru: ,,Familia noastră, Clasa, închegată în urmă cu patru ani, e pe cale să se destrame... Fizic doar, pentru că, spiritual, probabil niciodată. Am bătătorit acest drum alături de profesori minunaţi care mi-au arătat, de multe ori, că a fi cel mai bun înseamnă seriozitate, muncă şi perseverenţă. Dar cei care au fost tot timpul în umbra mea, indiferent de ce culoare a avut viaţa la un moment dat, sunt părinţii mei, fără de care nu aş fi fost adolescentul curajos de astăzi şi omul puternic de mâine".

Georgiana Ionaşcu: ,,Liceul, locul unde am învăţat să gândim, unde nu am primit doar informaţii, ci am fost formaţi ca oameni în spiritul devizei lui Einstein: <<Încearcă să fii un om de valoare şi nu neapărat de success>>... Doresc să abordăm viaţa cu seriozitate şi încredere în forţele proprii, aşa cum am fost obişnuiţi în anii de liceu. Să ne revedem peste 10 ani şi timpul să nu ne ajungă să ne povestim realizările, iar profesorii să ne primească tot cu entuziasmul şi mândria cu care părăsim noi astăzi liceul".

 

Seara, absolvenţii au participat la o petrecere de pomină.

Ion Fercu