Liceul Teoretic "Ion Borcea" Buhusi - Bacau

Prevenţia traficului de fiinţe umane

"Stay Free" , generosul proiect gestionat de Asociaţia Valoare Plus Bacău, i-a cucerit şi pe liceenii buhuşeni. Peste o sută de liceeni şi profesori buhuşeni au participat la o dezbaterea moderată excelent de Oxana Morari: ,,Prevenţia traficului de fiinţe umane".

Perspectiva ludică a abordării a fost completată fericit de prezentarea unor forme ale traficului de persoane: prostituţie, muncă forţată, cerşetorie, video-chat, căsătorii de convenţie etc. Totul a fost ilustrat şi cu documentare video. Participanţii au realizat cât de importante sunt deciziile lor şi atunci când se confruntă cu asemenea provocări ticăloase, au învăţat cum poate fi identificat/evitat un traficant de persoane. Cancer social al contemporaneităţii, traficul de persoane aduce celor care-l practică un venit zilnic de 411 milioane de dolari.

Capcanele acestui flagel devin din ce în ce mai sofisticate, motiv pentru care mai ales adolescenţii şi tinerii trebuie preveniţi pentru a le evita. Participanţii la eveniment, coordonaţi de prof. Andreea Cojocaru şi Sebastian Andrei, au apreciat că discursul demersului civic al moderatoarei Oxana Morari a fost unul minunat.

 

"