Liceul Teoretic "Ion Borcea" Buhusi - Bacau

Youth Camp-Ruhr Games 2017

In perioada 11-18 iunie 2017, Colegiul ,,Ion Borcea” Buhuși a participat la manifestarea ,,Youth Camp-Ruhr Games 2017” cu 20 de elevi și profesoarele Mihaela Rugină și Andreea Cojocaru. Liceenii au fost selecționați riguros, competențele care vizează cunoașterea unei limbi străine, conduita și rezultatele obținute la învățătură fiind reperele principale ale evaluării.

Invitația de a participa la acest proiect internațional a sosit din partea Sportjugend Landessportbund NordRhein-Westfalen, vía Adrian Păduraru, reprezentant al A.J.F. Bacău, care a fost și coordonatorul grupului din Buhuși. În proiect au fost invitați peste 1000 de tineri din Romania, Germania, Marea Britanie, Brazilia, Rusia, Polonia, Turcia, Olanda, Cehia și Africa de Sud. Practic, aceștia au participat la un festival internațional de sport și cultură, Europa, multimedia și design.

În cadrul acestuia, liceenii au participat la tabăra multinațională de tineret din orașul Hamm, Nord Rhein-Westfalia, Germania. Au fost organizate peste 40 de ateliere de lucru cu tematică sportivă, culturală, europeană, multimedia, muzicală și de design, având deviza ,,Sportivitate, Diversitate & Unitate”. Aceasta a fost oportunitate deosebita pentru adolescenții buhușeni.

Ei au avut șansa de a interacționa, de a comunica într-o limba de circulație internațională și de a lucra în echipă împreună cu europeni de aceeași vârstă. Toți participanții au primit conturi individuale pe platforma online a taberei și au optat pentru activitățile și workshopurile preferate.