Liceul Teoretic "Ion Borcea" Buhusi - Bacau

PROIECTUL „INCEPUT DE CARIERA IN IT”, nr. 2017-1-RO 01-KA102-036700

Situl proiectului il puteti accesa aici www.europroiecte.eu/36700

In perioada 27 mai – 16 iunie 2017, 16 elevi ai Colegiului Tehnic Ion Borcea, de la profilul Matematica-Informatica vor participa la un stagiu de practica in Cipru. Elevii vor fi insotiti de prof. matematica – informatica Agapin Anamaria si prof. engleza Cojocaru Andreea Stefana. Coordonatorul proiectului este prof. Informatica Jigau Mihai. Proiectul „INCEPUT DE CARIERA IN IT”, nr 2017-1-RO 01-KA102-036700, beneficiar C.N „Gheorghe Vranceanu”, Bacau, finantat de Comisia Europeana, va fi implementat in consortiu in perioada 2017-2018, impreuna cu Colegiul National "Roman Voda", Roman, Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri", Sabaoani si Colegiul Tehnic "Ion Borcea", Buhusi.

Scop proiect: cooperarea interinstitutionala la nivel regional si european in vederea sprijinirii orientarii elevilor catre o cariera IT, conform pregatirii lor initiale, prin cresterea calitatii si modernizarea serviciilor oferite de scolile din consortiu si a competitivitatii profesionale a elevilor si a profesorilor. 64 de elevi din cele patru licee, vor face 90h practica, timp de trei saptamani, in companii din tari europene. Ei vor dobandi competente profesionale de web design ce vor fi inscrise in documentul de mobilitate recunoscut la nivel european Europass Mobility. Vor avea o prima experienta de mobilitate europeana si vor dobandi competente personale, civice, interculturale si lingvistice.

Proiectul se va desfasura in 2017-2018, va contribui la atingerea obiectivelor Erasmus+ si se inscrie domeniului VET prin activitatile propuse si obiectivele specifice:

O1. dobandirea de competente profesionale de web design, de catre 64 de elevi, profilul matematica-informatica, din liceele din consortiu, printr-un stagiu de practica de 90h in companii IT dintr-o tara straina

O2. dezvoltarea de competente profesionale de formare a elevilor in web design (metode, tehnici si instrumente inovative) de catre 4 profesori informatica din liceele din consortiu, prin activitati de job shadowing de 80h, in institutii de formare dintr-o alta tara, pt dezvoltarea unui CDS centrat pe dezvoltarea de competente;

O3. dezvoltarea de catre cei 64 participanti elevi si 4 profesori de competente personale, civice, interculturale si lingvistice printr-o prima experienta de mobilitate europeana

O4. cresterea capacității de gestionare a strategiilor de internaționalizare a 15 institutii europene din domeniul educației și formării și piata muncii, prin incheierea de acorduri, proceduri si schimb de bune practici in domeniul formarii profesionale.

Vor fi selectati prin Concurs de selectie 16 titulari si 4 rezerve pentru fiecare liceu PROBE CONCURS SELECTIE:

1. Dosar candidatura: copie CI, formular candidatura, cerere, adev. elev, CV Europass in rom.&engl., Pasaport lingv. Europass, recomandare diriginte, acord participare parinti, angajament sustinere atestat profesional, adeverinta medicala, diplome concursuri.

2. Proba practica calculator.

3. Interviu lb engleza conform Ghid Structurat consortiu

4. diplome concursuri IT/engleza pt departajare punctaje egale.

4. DIPLOME CONCURSURI IT - pt departajare punctaje egale.

Selectie STAFF - criterii: profesor informatica 1/scoala, minim B1 (interviu engl. 50p) + motivatie, claritate obiective mobilitate, relevanta program detaliat mobilitate pt nevoile scolii si disponibilitatea de a impartasi experienta (eval. plan mobilitate5 0p), 10p bonus la total daca nu a mai beneficiat de mobilitati.

In MOBILITATE: participantii vor efectua un program de 90 ore practica (6h/zi timp de 3 saptamani) in firme de IT conform unui ACORD DE FORMARE specific tematicii, agreat cu firmele de primire si avizat de catre Agentia Nationala Vor primi certificat Europass Mobility, document recunoscut la nivel european, in care vor fi inscrise cunostintele, competentele si abilitatile dobandite prin participare la stagiul de practica. Dupa intorcerea din MOBILITATE: vor desfasura activitati de diseminare si multiplicare a rezultatelor mobilitatii, vor completa un chestionar on line despre mobilitate, vor participa pa realizare produse finale proiect.

PARTICIPANTII VOR REALIZA IN ECHIPA PRODUSE FINALE ALE PROIECTULUI: site proiect cu Expozitie digitala, testimoniale participanti, 1 bosura in 5 limbi, 64 Protofolii digitale elevi (sit-uri create pt firma de primire si intermediara), 4 site-uri imbunatatite scoli consortiu, 8 site-uri pt institutii din comunitatea locala , vor fi tutori la Club IT – club al elevilor de gimnaziu