Liceul Teoretic "Ion Borcea" Buhusi - Bacau

Revista "Foaie adolescentină" număr 11 din 2019

Revista "Foaie adolescentină" număr 10 din 2018

Revista "Foaie adolescentină" număr 9 din mai 2017

Revista "Foaie adolescentină" număr 8 din mai 2016

Revista "Foaie adolescentină" număr 7 din mai 2015


La începutul lunii mai 2015 a apărut cel de-al şaptelea număr al revistei anuale Foaie adolescentină, concepută la Colegiul Tehnic "Ion Borcea" din Buhuşi.

Preocuparea pentru publicarea în fiecare an a acestei reviste antrenează elevii şi profesorii într-o muncă de echipă care începe încă din septembrie. Principalul scop este încurajarea elevilor talentaţi, dar, se urmăreşte şi informarea cititorilor, în speţă, din instituţia noastră, cu privire la probleme legate de universul de interese şi nevoi al adolescenţilor. Astfel, revista noastră este de tip "caleidoscop", subiectele fiind din domenii diverse: învăţământ, literatură, creaţie literară sau ştiinţifică, arte plastice, sociologie, geografie, discipline tehnice, viaţă cotidiană, dar şi, evenimente din şcoala noastră, rezultate cu care ne mândrim şi, în final, divertisment.
Elevii doritori de afirmare au fost mult mai mulţi, profesorii lor coordonatori au avut misiunea de a selecta cele mai bune articole, cele mai potrivite cu tipul revistei sau pe cele care pot prezenta interes pentru adolescenţii cititori, pentru că satisfacţia unui feedback bun, cel puţin în acest caz, este citirea cu plăcere a revistei şi nu abandonarea ei într-un coş de gunoi. În selectarea articolelor am considerat condiţii şi priorităţi următoarele lucruri care fac o publicaţie să fie un succes:
- adecvarea subiectelor la interesele şi nevoile adolescenţilor;
- evitarea plagierilor şi încurajarea originalităţii;
- caracterul educativ al conţinutului subiectelor;
- limbajul accesibil, adecvat vârstei, dar în limitele clarităţii, decenţei, corectitudinii gramaticale şi exigenţei stilistice;
- varietatea de subiecte atractive care să-l determine pe tânăr să descopere în revistă nu numai o sursă de amuzament, dar şi de informare şi formare a personalităţii;
- desene / picturi cu adevărat estetice, talentul artistic să fie evident;
- abordarea tradiţiilor zonei sau cunoaşterea valorilor culturale ale oraşului Buhuşi, dar şi ale comunelor mărginaşe;
- ajutor în orientarea profesională şi morală a adolescenţilor, pregătirea lor pentru integrarea viitoare în societate.
Echipa de redacţie este în continuă formare, de la an la an ne dorim să descoperim copii talentaţi, încă din clasa a IX-a, pe care să-i motivăm şi să-i implicăm tot mai mult în problematica vârstei şi a viitorului lor.

Prof. Zaharia Mihaela